wtorek, 23 lipca 2013

Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim z sosem śmietanowo-ziołowym / Chicken breast in puff pastry with cream and herb sauce

Składniki:
- pierś z kurczaka
- śmietana 18%
- 2 ząbki czosnku
- kilka pomidorów
- cebula
- natka pietruszki
- tymianek, oregano, majeranek, bazylia
- makaron
- ciasto francuskie
- jajko
- kawałek sera żółtego

Przygotowanie:
- pomidora i cebulę kroimy drobno
- podsmażamy na patelni
- pierś z kurczaka oczyszczamy i rozkładamy nacinająć kieszonki
- wykładamy nasz farsz
- całość posypujemy serem żółtym i składamy na pół
- rozkładamy ciasto francuskie
- owijamy pierś z kurczaka
- rozbełtanym jajkiem smarujemy ciasto
- rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni
- pieczemy przez 15 minut
- podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i sosem śmietanowo-ziołowym

Sos śmietanowo-ziołowy:
- Wrzucamy śmietanę na patelnię
- Dodajemy tymianek, oregano, majeranek i bazylię
- Dodajemy łyżkę majonezu
- Trzymamy na małym ogniu

Ingredients:
- Chicken breast
- Cream 18%
- 2 cloves of garlic
- A few tomatoes
- onion
- Parsley
- Thyme, oregano, marjoram, basil
- pasta
- Puff pastry
- egg
- A piece of cheese

Preparation:
- Tomato and onion cut finely
- Fry in a pan
- Chicken breast purify and spread the lancing pockets
- Teaches our stuffing
- The whole sprinkle cheese and make in half
- Spread the puff pastry
- Wrapped chicken breast
- Heat the oven to 180 degrees
- Bake for 15 minutes
- Served with pre-cooked pasta and herb cream sauce

Creamy herb sauce:
- Put the cream in a pan
- Add the thyme, oregano, marjoram and basil
- Add the tablespoon of mayonnaise
- Keep on low heat















1 komentarz:

  1. Kiedyś byłem chudy,
    teraz jestem gruby,
    i zostanę gruby.

    OdpowiedzUsuń