wtorek, 16 lipca 2013

Kurczak śmietanowo-grzybowy / Chicken with creamy mushroom sauce

Składniki:
- pieczarki
- kurczak
- śmietana 18%
- sól, pieprz
- ryż

Przygotowanie:

  • Obieramy pieczarki i dokładnie myjemy
  • Pierś kurczaka myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę
  • Pieczarki podsmażamy
  • Smażymy kurczaka
  • Do gotowego kurczaka dodajemy pieczarki
  • Zalewamy śmietaną
  • Dodajemy przypraw
  • Czekamy, aż wszystko się zredukuje
  • Gotujemy ryż
  • Podajemy
Smacznego!

Ingredients:
- mushrooms
- Chicken
- Cream 18%
- Salt, pepper
- rice

Preparation:

Peel the mushrooms and thoroughly wash
Chicken breast wash, clean and cut into cubes
Mushrooms fry
fry chicken
To the finished chicken, add mushrooms
pour cream
add the spices
We wait until everything will reduce
boil rice
serve

Enjoy it!








0 komentarze:

Prześlij komentarz