wtorek, 6 sierpnia 2013

Zapiekane Tagliatelle z sosem śmietanowo-szpinakowym i kurczakiem. / Baked Tagliatelle with spinach cream sauce and chicken.

Składniki:
  • Szpinak
  • 2 filety z kurczaka
  • makaron talgiatelle
  • sól, pieprz
  • śmietana
  • czosnek
  • pomidor
  • ser mozarella
Przygotowanie:
  • Szpinak myjemy, osuszamy i kroimy drobno
  • Filet z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy, myjemy i drobno siekamy
  • Rozgrzewamy olej na patelni
  • Przyprawiamy kurczaka
  • Smażymy
  • Pod koniec smażenia dodajemy czosnek
  • Zalewamy śmietaną
  • Dodajemy szpinak
  • Przyprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy 5 minut
  • Wcześniej ugotowany makaron al dente wykładamy na spód naczynia
  • Następnie wykładamy makaron, farsz, posypujemy serem mozarella i kładziemy na wierzch plasterki pomidora
  • Zapiekamy przez 20minut w temperaturze 180 stopni
Smacznego!

Ingredients:

  1. spinach
  2. 2 chicken fillets
  3. pasta talgiatelle
  4. salt and pepper
  5. sour cream
  6. garlic
  7. tomato
  8. mozzarella cheese


Preparation:

  1. Spinach wash, dry it and cut finely
  2. Chicken fillet purify and cut into cubes
  3. Peel the garlic, wash and finely chop
  4. Heat the oil in a frying pan
  5. chicken Seasoning
  6. fry
  7. At the end of cooking, add garlic
  8. pour cream
  9. add the spinach
  10. Season with salt and pepper
  11. Cook 5 minutes
  12. Previously cooked pasta al dente teaches at the bottom of the vessel
  13. Then Taught pasta, stuffing, sprinkle with mozzarella cheese and put on top of the tomato slices
  14. Bake for 20 minutes at 180 degrees

Enjoy it!















1 komentarz:

  1. mmmm od samego patrzenia człowiek robi się głodny :) mógłbym codziennie wcinać takie pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń