- Opakowanie mrożonego szpinaku
- Kilka pomidorów
- 2 kulki mozarelli
- Kilka ząbków czosnku
- Sól
- Pieprz
- Proszkowana papryka
- Jogurt naturalny
- Makaron
Przygotowanie:
- Rozgrzewamy na patelni troszkę oleju
- Wrzucamy na patelnię szpinak
- Czekamy, aż się rozmrozi i woda odparuje
- Dodajemy przyprawy
- Wlewamy jogurt naturalny
- Dodajemy czosnek
- Wszystko dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu około 5 minut
- Kroimy pomidory w plastry
- Kroimy ser mozarella w plastry
- Gotujemy wodę
- Wrzucamy makaron
- Gotujemy około 6 minut, aby był lekko twardawy
- Szykujemy naczynie żaroodporne
- Odcedzamy makaron
- Przesypujemy makaron do naczynia żaroodpornego
- Przekładamy szpinak
- Dokładnie mieszamy
- Wykładamy serem mozarella
- Wykładamy pomidorami
- Grzejemy piekarnik na 180 stopni
- Pieczemy około 20-25 minut
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz