poniedziałek, 13 maja 2013

Zapiekanka szpinakowa z pomidorami i mozarellą

Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku
  • Kilka pomidorów
  • 2 kulki mozarelli
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Proszkowana papryka
  • Jogurt naturalny
  • Makaron
Przygotowanie:
  • Rozgrzewamy na patelni troszkę oleju
  • Wrzucamy na patelnię szpinak
  • Czekamy, aż się rozmrozi i woda odparuje
  • Dodajemy przyprawy 
  • Wlewamy jogurt naturalny
  • Dodajemy czosnek
  • Wszystko dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu około 5 minut
  • Kroimy pomidory w plastry
  • Kroimy ser mozarella w plastry
  • Gotujemy wodę
  • Wrzucamy makaron
  • Gotujemy około 6 minut, aby był lekko twardawy
  • Szykujemy naczynie żaroodporne
  • Odcedzamy makaron
  • Przesypujemy makaron do naczynia żaroodpornego
  • Przekładamy szpinak
  • Dokładnie mieszamy
  • Wykładamy serem mozarella
  • Wykładamy pomidorami
  • Grzejemy piekarnik na 180 stopni
  • Pieczemy około 20-25 minut
Smacznego!














0 komentarze:

Prześlij komentarz