piątek, 1 marca 2013

Faszerowane papryki kurczakiem śmietanowo-ziołowym.

Składniki:

  • 500 gram filetu z kurczaka
  • kilka papryk
  • 200 gram pieczarek
  • śmietana
  • zioła prowansalskie, bazylia
  • sól, pieprz
  • 200 gram ryżu
Przygotowanie:
  • Papryki rozcinamy, patroszymy w środku
  • Przyprawionego kurczaka smażymy, gotowego trzymamy na małym ogniu aby uzyskał złoty kolor.
  • Dodajemy usmażone pieczarki
  • Zalewamy go śmietaną oraz około 100-150ml wody.
  • Dodajemy zioła prowansalskie, bazylie.
  • Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
  • Papryki kolejno wypełniamy warstwami: farsz, ryż, farsz
  • Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut (polecam sprawdzić czy skórka odchodzi od papryki)
Voila!





0 komentarze:

Prześlij komentarz