środa, 12 marca 2014

Zapiekane cannelloni.

Składniki:

  • por
  • marchewka
  • makaron cannelloni
  • cebula
  • czosnek
  • puszka obranych pomidrów
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • mięso mielone z łopatki
  • kolendra
  • imbir
  • sól
  • pieprz
  • ser
Przygotowanie:
  • Marchewke kroimy w plastry, a nastepnie w kostke.
  • Por kroimy w plasterki
  • Podsmażamy mięso na oleju
  • Dodajemy czosnek, marchewke oraz por
  • Dodajemy sól, pieprz, imbir oraz kolendre
  • Wszystko smażymy przez około 10 minut
  • Kroimy cebulę
  • Podsmażamy na oleju
  • Dodajemy pomidory, sól oraz pieprz
  • Gotujemy przez 15 minut
  • Makaron napełniamy farszem
  • Naczynie żaroodporne smarujemy masłem
  • Układamy makaron
  • Polewamy sosem
  • Pieczemy przez 25minut 
  • Posypujemy serem i pieczemy przez 10 minut





0 komentarze:

Prześlij komentarz