- por
- marchewka
- makaron cannelloni
- cebula
- czosnek
- puszka obranych pomidrów
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- mięso mielone z łopatki
- kolendra
- imbir
- sól
- pieprz
- ser
Przygotowanie:
- Marchewke kroimy w plastry, a nastepnie w kostke.
- Por kroimy w plasterki
- Podsmażamy mięso na oleju
- Dodajemy czosnek, marchewke oraz por
- Dodajemy sól, pieprz, imbir oraz kolendre
- Wszystko smażymy przez około 10 minut
- Kroimy cebulę
- Podsmażamy na oleju
- Dodajemy pomidory, sól oraz pieprz
- Gotujemy przez 15 minut
- Makaron napełniamy farszem
- Naczynie żaroodporne smarujemy masłem
- Układamy makaron
- Polewamy sosem
- Pieczemy przez 25minut
- Posypujemy serem i pieczemy przez 10 minut
0 komentarze:
Prześlij komentarz