- 500g wątróbki drobiowej
- przyprawa gyros
- jogurt naturalny 300ml
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- Wątróbkę drobiową myjemy i następnie oczyszczamy
- Cebulę myjemy i kroimy w plastry/piórka
- Rozgrzewamy oliwę
- Podsmażamy cebulę na złocisty kolor
- Do miski wlewamy jogurt naturalny
- Dodajemy przyprawę gyros, aż lekko zabarwi jogurt
- Do marynaty wrzucamy wątróbkę drobiową
- Wsadzamy do lodówki około 20 minut
- Rozgrzewamy patelnie
- Wrzucamy wątróbkę wraz z marynatą
- Dodajemy zeszkloną cebulkę
- Dusimy pod przykryciem około 20-30minut
- Podajemy z chlebem.
Ingredients:
500g chicken liver
gyros spice
300ml natural yoghurt
2 onions
salt
pepper
Preparation:
Wash chicken liver and then purify
Wash and cut the onion into slices / pen
Heat the olive oil
Fry the onions until golden color
In a bowl pour yogurt
Adding spice gyros, until lightly stained yogurt
To throw the marinade chicken liver
Dunk in the refrigerator for about 20 minutes
Preheat the frying pan
Put the liver along with the marinade
Add the onion vitrified
Cook covered for about 20-30minutes
Serve with bread.
Enjoy it!
Wcina duży, wcina mały, wcina z Tobą dziś świat cały :)
OdpowiedzUsuń