piątek, 7 czerwca 2013

Paszteciki mięsno-grzybowe / Meat and mushroom pies

Ciasto: identyczne jak w przepisie pizza

Farsz:

  • 400g pieczarek
  • 0,5kg mięsa mielonego z łopatki
  • Cebula
  • 3 ząbki czosnku
Przygotowanie
  • pieczarki myjemy i kroimy w plastry
  • cebule myjemy, obieramy i drobno kroimy w kostkę
  • rozgrzewamy olej na patelni
  • podsmażamy cebulę
  • podsmażamy mięso
  • rozgrzewamy olej 
  • wrzucamy pieczarki
  • dusimy
  • do usmażonego mięsa dodajemy gotowe pieczarki
  • całość dusimy przez około 10 minut pod przykryciem
  • przygotowane ciasto dzielimy na 2 częsci
  • formujemy "walec"
  • rozgniatamy ciasto, aby nałożyc farsz do środka, a boki nakryć
  • kroimy na kawałki wg. uznania
  • rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni
  • rozbełtanym jajkiem smarujemy paszteciki
  • pieczemy przez 20 minut
Smacznego!

Dough: the same as in the recipe pizza.

stuffing:
400g button mushrooms
0.5 kg of minced meat from the shoulder
onion
3 cloves of garlic

preparation:
Wash the mushrooms and cut into slices
onions, wash, peel and finely cut into cubes
Heat the oil in a frying pan
fry the onion
fry meat
Heat the oil
throw mushrooms
stew
the fried meat, add mushrooms ready
all cook for about 10 minutes covered
prepared dough is divided into 2 parts
we form "roller"
Crush pie to stuffing inside, and the sides of the cover
cut into pieces by. recognition
Heat the oven to 180 degrees
rozbełtanym smear egg pies
bake for 20 minutes
Enjoy it!







0 komentarze:

Prześlij komentarz