Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 2,5 szklanki mąki
- szklanka wody
- szklanka mleka
- szczypta soli i cukru
Przygotowanie:
- Szykujemy głębokie naczynie, do niego wbijamy 2 jajka.
- Następnie dodajemy wodę i mleko.
- Odmierzamy 2.5 szklanki mąki i przesiewamy do całości.
- Dosypujemy sól i cukier.
- Całość dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.
- Rozgrzewamy patelnie.
- Smażymy naleśniki na małym ogniu.
Farsz:
- 2 papryki
- cebula
- 2 filety z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
- Całość dokładnie myjemy
- Oczyszczamy kurczaka z tłuszczu
- Oczyszczamy paprykę
- Obieramy i kroimy drobno cebulę
- Całość drobno kroimy i doprawiamy przyprawami (użyłem soli, pieprzu i słodkiej papryki)
- Smażymy kurczaka
- Dodajemy warzywa
- Dusimy na małym ogniu
- Ciasto naleśnikowe pokrywamy wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym.
- Nakładamy farsz tak, żeby moć złożyć naleśnik na pół.
- Składamy naleśnik i zaginamy na rogach.
- Polewamy sosem pomidorowym.
Smacznego!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń